gotujemy
Gotujemy: Pudding czekoladowy
Pudding czekoladowy
Składniki:
- 400 ml jogurtu
naturalnego
- 1 łyżeczka kakao
- 2 banany
- 4 łyżeczki
żelatyny
- 50ml wody
Przygotowanie:
Żelatynę rozpuścić
we wrzącej wodzie. Jogurt zblendować z bananem, dodać kakao (jeśli za mało
słodkie, można dodać miód, stewię itd). Jogurt połączyć z żelatyną, przelać do
pudełeczek i wstawić do lodówki na minimum godzinę.
1 porcja (z
podanych składników wychodzą dwie porcje):
Kalorie: 302kcal
Węglowodany: 39g
Białko: 11g
Tłuszcze: 6g
*
Przepis jest
niezwykle prosty, ale takie właśnie sobie cenię. Nie mam ochoty długo stać w
kuchni i gotować, dlatego ten przepis jest w sam raz dla mnie.
Mimo że miałam
przygotowanych sporo postów, nic nie opublikowałam. Przyznaję się, że (znowu!) naszło
mnie zwątpienie i niechęć; przez te dni nie ćwiczyłam, obżerałam się, ponieważ
nie widziałam sensu w zdrowym odżywianiu. Jednak dzisiaj powiedziałam sobie
STOP! I tak właśnie powracam na dobre tory. Mam nadzieję, że już nie będę miała
takich długich przerw.
A Wy, jak sobie
radzicie w chwilach zwątpienia? Tak jak ja rzucacie się na jedzenie i leżycie
na kanapie do góry brzuchem? A może macie jakieś sposoby, aby zapobiec takich
sytuacji? (;
0 komentarze